sâmbătă, 20 aprilie 2013

Prajiturele cu morcov


Luna aceasta, la provocarea Bucatar curajos, a fost propusa pentru desert reteta Prajitura cu morcovi.
Din cauza de dieta obligatorie, am folosit doar o treime din cantitatile recomandate de Corina - Pofta vine gatind si astfel am facut doar cateva prajiturele, cat sa dispara rapid si sa nu fiu tentata sa capitulez in fata ispitei. Eu nu am gustat, dar ceilalti membrii ai familiei mele au declarat ca sunt extraordinar de bune si m-au pus sa promit ca le voi prepara si pentru masa de Paste. Deci Corina draga, adauga inca doi fani la fan-clubul prajiturii cu morcovi  smiley5475.gif.
Ingrediente (pentru 6 prajiturele coapte in forme de muffins):
- 1 morcov mare
- 1 ou
- 30ml ulei
- 1 1/2 linguri cu varf de faina (30g)
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata


Morcovul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mici.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu scortisoara.
Intr-un castron am mixat 1 minut oul cu zaharul, apoi am adaugat morcovul ras si uleiul.


Dupa ce le-am mixat cateva secunde, am adaugat si faina imbunatatita si am mixat iar pana cand toate s-au imprietenit si au format o coca moale, curgatoare, fara cocoloase.
Eu am ales sa coc prajitura in forme de muffins din silicon si nu a fost nevoie sa le ung cu nimic.


Am bagat tava la cuptor pe raftul din mijloc, la foc mediu. A fost nevoie de fix o jumatate de ora pentru ca prajiturelele sa se coaca si sa fie gata. In casa mirosea divin!smiley5179.gif



Eu le-am motat cu un pic de frisca amestecata cu cacao pentru copii (din aceea pentru amestecat in lapte).




Din cauza uleiului prajitura este usor umeda la interior, dar este pufoasa si buna.


Cu siguranta voi mai prepara aceasta prajitura, unul la mana pentru ca am promis si doi la mana pentru ca merita smiley1653.gif
Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Gnom, gnom....buuuneee!!!:) Weekend frumos

    RăspundeţiȘtergere
  2. De dimineata m-am trezit c-o pofta de dulce morcovos. Da' cum îs prea "deşteaptă" ca să nu improvizez am ratat-o pe motiv de prea mult zahăr şi ceva sfeclă. Foarte bine arată brioşele tale în formele siliconoase. Am şi eu vro două căpătate, dar până acum nu le-am testat pe motiv că "sigur cauciucu ăla se topeşte şi-mi stric ingredientele". Pe la Edith şi Laura Adamache am tot văzut deserturi Dukan.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, si eu eram reticenta la "plasticul" asta, dar acum il iubesc! Pur si simplu nu se lipeste nimic de el si se curata foarte usor :D Nu trebuie uns!!! :D
      Stiu de retetele alea, ca am cotrobait mult pe internet :D Merci oricum!

      Ștergere
  3. Gata! Am adaugat membrii noi la fan-club :)) Te pup

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi iti multumim Corina pentru ideea minunata! :*

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets